Ressenya: EL SOL TAMBÉ ÉS UNA ESTRELLA de Nicola Yoon.

Gràcies a Fanbooks per l'exemplar.


SINOPSI: 




Natasha: Soc una noia que creu en la ciència i en els fets demostrables. No en el destí. De fet, no soc la mena de noia que coneix un noi al carrer i se n’enamora perdudament. I encara menys quan la meva família serà deportada a Jamaica d’aquí a dotze hores...

Daniel: Sempre he sigut el bon fill, un bon estudiant, a l’altura de les expectatives dels meus pares. Mai el poeta. Ni el somiador. Però quan la veig, m’oblido de tot. La Natasha em fa pensar que el destí ens reserva coses extraordinàries...


RESSENYA:



El sol també és una estrella ens explica com les vides de la Natasha i en Daniel es creuen un dia en què es decidiran els seus futurs. Ella ha d'aconseguir que no deportin a la seva família a Jamaica, mentre que ell té una entrevista per poder accedir a la universitat a la qual els seus pares volen que vagi.

Aquesta novel·la no només parla de la relació dels protagonistes durant un dia a Nova York, sinó que també dona molta importància al destí, l'univers i la ciència. Als capítols, que són molt curts i fàcils de llegir, s'intercalen les narracions en primera persona d'en Daniel i de la Natasha i, a més, podem trobar-ne d'altres que expliquen la història de persones que es creuen amb ells que, tot i que són alienes a la seva relació, exerceixen un paper determinant en el transcurs dels fets que hauran de viure. Així mateix, durant les 300 pàgines del llibre, l'autora reflexiona sobre l'amor i el seu poder per canviar la vida, el futur i el destí.


Pel que fa als personatges, la Natasha és una noia que creu en la ciència i no pas en el destí. És forta i no accepta de cap manera la possibilitat que hagi d'abandonar el seu país, perquè malgrat que ella va néixer a Jamaica, ha crescut als Estats Units i se sent americana. M'ha semblat molt interessant que l'autora hagi profunditzat en els problemes familiars de la Natasha, la qual cosa facilita al lector entendre les raons per les quals és així. 

Per una altra banda, en Daniel, és un bon noi que mai ha causat problemes als seus pares, fins al punt que és a punt de fer l'entrevista que farà possible el seu ingrés a la universitat per estudiar la carrera que ells volen: Medicina. Tanmateix, ell no té gens d'interès per ser metge, sinó que la seva passió és la poesia. Ell creu en el destí, en l'amor i en l'univers i, per aquest motiu, quan coneix la Natasha pensa que és l'amor de la seva vida i que són ànimes bessones. 

No he pogut connectar amb la relació romàntica entre els protagonistes perquè em sembla que s’enamoren massa ràpid. Tot i així, és una història entretinguda i fàcil de llegir que m'ha agradat bastant.

El final és simplement perfecte, adequat i congruent amb tot el desenvolupament de la història. Haig de reconèixer que l'epíleg va aconseguir posar-me la pell de gallina.

En definitiva, El sol també és una estrella és una novel·la que ens transporta a un llarg dia als carrers plens de tràfec de Nova York, que ens endinsa en els problemes de dos joves molt diferents que es troben en un moment decisiu de la seva vida. Una història que parla de l'amor, del destí, de les casualitats, i de somnis.

PUNTUACIÓ:


0 Comentarios